Plant vårblomstrende løk

Se produkter omtalt i denne artikkelen

Om høsten plantes løker og knoller for å oppnå en vakker blomstring den kommende våren og forsommeren. Planting av vårblomstrende løk er en trivelig høstaktivitet utendørs og gir stor dyrkeglede om våren når krokus, snøstjerner og tulipaner blomstrer.

Vårblomstrende løk plantes på høsten

Velg blomsterløk som blomstrer på forskjellige tidspunkter for å oppnå blomstring fra februar til tidlig sommer. Plant dem gjerne i grupper i blomsterbedet, på plenen eller i potter.

Høstplanting av løk er en vårgave til deg selv. Blomstringen virker kanskje fjern når du graver ned løkene i september og oktober. Vinteren ligger foran deg, og det er mange måneder til våren. Men i februar, eller noe senere for deg som bor i nord, kommer du til å være sjeleglad over at du fikk de vårblomstrende løkene i jorden for noen måneder siden. De er de første blomstene som gir farger i hagen.

Vårblomstrende løk for pollinerende insekter

Når de første insektene våkner tidlig om våren, er det dårlig tilgang på føde. En viktig kilde til næring for insektene er de første vårblomstrende løkene som for eksempel krokus, balkansymre, perleblomst, snøstjerne og russeblåstjerne.

Det er svært enkelt å plante vårblomstrende løker og knoller. De kan plantes fra tidlig om høsten og frem til jorden fryser.

Tre trinn til en blomstrende vår – slik planter du løk

  1. Grav et hull som er stort nok til flere løker, eller flere hull hvis du vil plante løkene én og én, avhengig av hva slags planting du vil ha. Størrelsen på løken avgjør hvor dypt den skal plantes – grav omtrent dobbelt så dypt som omkretsen av løken. Hvis du skal plante mange løker er det praktisk å bruke et løkjern, som er tilgjengelig i liten og stor variant.
  2. Plant løken med spissen pekende oppover. Tilfør gjerne gjødsel i hullet ved planting, for eksempel beinmel. Dekk hullet med jorden du gravde opp.
  3. Vann godt ved planting.

Så er det bare å glede seg til vårens blomstring.

Se hele utvalget av vårblomstrende løk her.

Du trenger kanskje også..

Til handlekurven

Vi åpner snart på ordentlig!

På nyåret vil nettbutikken åpnes for fullt. I mellomtiden kan du gjerne melde deg på vårt nyhetsbrev for gode tilbud.