Plant krokus for insektene

Se produkter omtalt i denne artikkelen

Krokusene gir et uvurderlig energikick når de åpner seg i lilla, gult og hvitt sent på vinteren og tidlig på våren. For oss mennesker kommer de med et løfte om en ny vår, og for de pollinerende insektene er de en livsviktig kilde til føde.

Dyrk for de pollinerende insektene

Sent på vinteren og tidlig på våren er det dårlig med tilgang til føde i naturen for de pollinerende insektene som våkner tidligst i sesongen. Hvis du dyrker krokus, dyrker du også mat til de pollinerende insektene.

Krokus byr på en god del nektar og store mengder pollen. Nektaren inneholder karbohydrater som gir insektene den energien de trenger for å våkne til live i de første ukene av sesongen. Pollenet inneholder proteiner, fett og vitaminer og er en viktig kilde til føde for insektene. Det er herlig å oppleve at innsatsen man legger inn på høsten ved å grave ned krokusløker i blomsterbed og potter er helt avgjørende for de viktige pollinerende insektene våre.

Er krokus flerårig?

Hver enkelt krokusløk er ettårig – den blomstrer altså bare én gang. Krokus formerer seg imidlertid med sideløker, derfor oppleves de av oss som flerårige. Hvert år blomstrer det nye løker som igjen produserer nye sideløker til neste sesong.

Slik dyrker du krokus

Krokus plantes fra september til november og før telen setter seg i jorden. Planlegg å få løkene i jorden så raskt som mulig etter at du har kjøpt dem.

Plant krokus i blomsterbed, på plenen, under busker og trær eller i potter. Du kan gjerne grave ned mange i en gruppe for å oppnå en ekstra fargerik opplevelse.

Grav et hull som er stort nok til mange løker, eller grav individuelle hull til hver løk. Størrelsen på blomsterløken avgjør hvor dypt den skal plantes. Grav hullet omtrent dobbelt så dypt som størrelsen på løken. Du kan gjerne strø en spiseskje beinmel i plantehullet for å oppnå friske, hardføre løker. Dekk hullet med jord og vann godt etter planting.

Så er det bare å se frem til blomstringen tidlig på våren, til glede for både deg og de pollinerende insektene.

Se alle vårblomstrende løk her.

Du trenger kanskje også..

Til handlekurven

Vi åpner snart på ordentlig!

På nyåret vil nettbutikken åpnes for fullt. I mellomtiden kan du gjerne melde deg på vårt nyhetsbrev for gode tilbud.