Dyrkerglede er delt glede: Samles til innhøstingsfest

Se produkter omtalt i denne artikkelen
høsting

Sensommeren og høsten er tiden da dyrkeren får sin belønning for vårens og sommerens store engasjement. I jorda og på greiner og stilker modnes plantene og forbereder seg til høsting.

Innhøstingen kan gi deleglede

  1. Del avlingen med hverandre
  2. Gi bort det som blir til overs
  3. Del kunnskap og erfaring om innhøstingen
  4. Høst sammen
  5. Inviter til innhøstingsfest

Del innhøstingen med hverandre

Like tilfredsstillende som det er å benytte seg av godsakene som hagen og kjøkkenhagen byr på, kan det være like frustrerende å ikke ha tid til å bruke eller lagre hele innhøstingen.

I noen årstider faller frukten fra pære- og epletrær, squashen vokser gigantisk og hvert eneste frø til røttene gir en rik høst. I samme sesong viser kanskje naboens eller vennens kål seg mer enn noen gang, og tomatavlingen oversvømmer alle bredder.

Ved å bytte avlinger med hverandre jevnes tilgangen ut slik at alt blir mer egnet og man kan nyte andre avlinger enn de man har dyrket selv.

Gi bort det som blir til overs

Hvis du står med for mye av forskjellige avlinger, kan du dele avlingen med venner, slektninger, medarbeidere eller klubber og foreninger.

Langs boliggater ser man noen ganger esker ved tomtegrensen med frukt eller grønnsaker som doneres. Eller skåler med frukt på arbeidsplassen. Det er mange fantasifulle og sjarmerende måter å dele høstgleden med andre og inspirere folk rundt deg til å selv starte å dyrke.

Sjekk ut våre grønnsaker som gjør at du kan glede deg til høsting her!

Del kunnskap og erfaring om innhøstingen

I den dyrkerverden møtes mange generasjoner med ulik erfaring og kunnskapsnivå. Over villahekker, i hageforeninger, i grupper på sosiale medier og blant venner og kolleger kan du dele din kunnskap og få høre andres erfaringer.

Rundt innhøstingen kan det være fint å diskutere ting som når vi skal høste, hvordan vi best plukker frukt og grønt, hvordan godsakene skal oppbevares og tilberedes og hvor lenge ulike typer frukt og grønt holder seg etter innhøstingen.

Høst sammen

På en vakker, mild og stille sensommer- eller høstdag kan du enkelt gjøre innhøstingen til en herlig sysselsetting med familie eller venner. Å hjelpe til med plukking, og deretter ta en pause med kaffe eller pølsegrilling utendørs kan være en hyggelig opplevelse for alle. De yngste gartnerne får også et inntrykk av hvor frukt og grønt kommer fra og en flott opplevelse av dyrkingens store belønning.

Inviter til innhøstingsfest

For de som har tid og sted er en høstfest en fin hyllest til et av høydepunktene i dyrkingen. Inviter til middag eller fest med høstet frukt og grønnsaker på menyen. Ha det gøy sammen og opplev hvordan gleden ved å dyrke og høste er felles glede.

Ennå ikke sjekket ut våre grønnsaker som gjør at du kan glede deg til høsting? Trykk her da vel!

Du trenger kanskje også..

Til handlekurven

Vi åpner snart på ordentlig!

På nyåret vil nettbutikken åpnes for fullt. I mellomtiden kan du gjerne melde deg på vårt nyhetsbrev for gode tilbud.