Kikert

Kikert

Tøm filter

Kikert

Kikerter, også kalt garbanzobønne, er en gammel sydeuropeisk plante med en mild, nøtteaktig smak. De krøllete ertene har et hardt ytre og blir gjennomvåte et par timer før såing. Forkultiver kikerter innendørs om våren eller direkte ute i mai-juni. Trives i sandete, gjørmete jord. Plantene må støttes. Kikerter er svært proteinrike og brukes i hummus, kikerterpuré,...

Kikerter, også kalt garbanzobønne, er en gammel sydeuropeisk plante med en mild, nøtteaktig smak. De krøllete ertene har et hardt ytre og blir gjennomvåte et par timer før såing. Forkultiver kikerter innendørs om våren eller direkte ute i mai-juni. Trives i sandete, gjørmete jord. Plantene må støttes. Kikerter er svært proteinrike og brukes i hummus, kikerterpuré, i stuinger, salater, pasta etc.

Les mer